5 d’abril del 2015

Mona de Pasqua: tradicional o moderna?


Antigament la mona de Pasqua consistia en una coca de sucre, normalment tenia forma de tortell, amb ous durs pintats. S'hi posaven tants ous com anys tenia l'infant.


Mona tradicional amb ous durs

La Quaresma era un període de dejuni i abstinència i el dissabte Sant es beneïen els ous collits des del Dimecres de cendra per repartir-los entre els amics i familiars. El dilluns de Pasqua els forners feien el pastís dolç on hi col·locaven aquests ous, marcant d'aquesta manera el final de la Quaresma.

Actualment el tortell ha canviat molt, els ous durs han sigut substituïts per xocolata, formant figures ben variades: ous, castells, futbolistes... també s'hi afegeixen plomes, pollets i figuretes de plàstic.
Els pastissers i pastisseres fan una gran varietat de mones: pastís tradicional amb ous, figures de personatges famosos, de dibuixos animats, etc. Cada vegada més busquen la novetat: la mona més gran i fins i tot, la més cara. Aquest any Martin Chiffers ha creat un conill de pasqua amb dos diamants als ulls. Té un preu de $49000 (uns 45000€).

Conill de xocolata amb ulls de diamants i ous decorats amb fulles d'or.


A Catalunya els padrins són els encarregats de regalar la mona als seus fillols i filloles. I aquest és el primer any que la meva parella, el X, i jo regalem la mona a la nostra neboda, la C.
Per sortir de la tradicional mona, l'hem volgut fer amb forma de Peppa Pig (personatge que li encanta a la C).

Aquí teniu el resultat final i si us animeu aquí l'entrada al meu bloc amb el pas a pas. Espero us agradi!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada